15 неприятни усещания, които всъщност ви показват, че сте на прав път- Част 2

Processed with VSCOcam with p5 preset

Продължение от Част 1 – 15 неприятни усещания, които всъщност ви показват, че сте на прав път.

Дискомфортът е сигнал, който много често може да се окаже полезен. За да се мотивираме за реални промени, усещането за дискомфорт е просто необходимо.

9 Чувството, че всичките ви мечти се рушат Възможно е, в дадения момент вие да не осъзнавате, че се движите към реалност, която е много по-добра от тази, за която си мечтаете и която в по-голяма степен съответства на вашия настоящо Аз, а не на този, който някога сте си се представяли.

10 Усещането, че вашите мисли са вашият най-голям враг – Започвате да осъзнавате, че вашите мисли действително формират вашия опит. Но много често това не е така, до момента, в който не бъдат достигнати границите на нашето търпение. След това настъпва момент, в който се опитваме да ги контролираме и точно тогава разбираме, че винаги сме ги контролирали.

11 Неувереност по повод това, кой сте в действителност – Изпариха се последните илюзии за това, какъв трябва да бъдете. Заради тази неопределеност чувствате неувереност. Намирате се в процес на развитие. Когато нещата се променят в негативна насока, ние не изпитваме неувереност – тогава се сърдим и се затваряме. С други думи – ако изпитвате неувереност или неопределеност – това като правило е признак на предстоящо по-добро.

12 Осъзнаването, че ви предстои още дълъг път – Осъзнавате това, защото може да кажете към какво се стремите. Това е признак за това, че вие най-накрая къде и какъв искате да бъдете.

13 Знаете неща, които предпочитахте да не знаете – Разбирането за това, че някой изпитва чувства или че е настъпил краят на отношенията, или е време да се махнете от настоящата си работа. Причината за ирационалната тревога се крие в  подсъзнателното усещане, което все още не може да бъде възприето сериозно заради своята нелогичност.

14 Силна потребност да остоявате себе си – Това, че сте започнали да се сърдите на самите себе си за това, че дълго време сте стояли безучастни, премълчавали сте, позволявали сте на чужди гласове да звучат в собствената ви глава – всичко това е знак, че най-накрая сте готови да спрете да ги слушате и най-вече, че сте започнали да обичате и уважавате себе си.

15 Осъзнаването, че само вие сте отговорни за собствените си живот и щастие – Подобна емоционална автономия е ужасяваща, тъй като, ако нещо се обърка, отговорността за всичко пада изцяло върху вас. В същото време, осъзнаването за личната отговорност е единствения  начин да се освободите истински. В този случай – това си струва.

Прочети повече: 

Част 1 – 15 неприятни усещания, които всъщност ви показват, че сте на прав път

Знаеш ли как да се концентрираш

Как да работя по-малко, но по-продуктивно

Как да забъркате 5 лесни рецепти за продуктивност

Ако този материал ви е харесал и е бил от полза, ще се радваме да го споделите в най-посещаваната ви социалната мрежа по-долу.

превод от руски език: Анна Атанасова

Източник: http://sobiratelzvezd.ru/15-nepriyatnyx-oshhushhenij-na-samom-dele-ukazyvayushhix-chto-vy-na-pravilnom-puti/

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

По-мъдри. По-успешни. Мислещи.

Мисъл на месеца

 

"Ние сами пишем книгата на живота си. Когато разказваме историята си сами, имаме личното право да поставим финала, който искаме"

Малки стъпки – големи резултати