15 неприятни усещания, които всъщност ви показват, че сте на прав път- Част 1

Processed with VSCOcam with p5 preset

Дискомфортът е неотменен спътник на промяната. За съжаление, много често го бъркаме с нещастието и в опита си да се справим с него, избягваме промените. А за да достигнеш до новото разбиране, да се откажеш от ограничаващите убеждения и да се мотивираме за реални промени, усещането за дискомфорт е просто необходимо.

Дискомфортът е сигнал, който много често може да се окаже полезен.

1 Усещане, че отново изпитвате детстките си страхове Осъзнавате, че като възрастен се сблъсквате с проблеми, с които сте се борили в детството. И въпреки, че на пръв поглед може да изглежда така, сякаш не сте си научили урока, в действителност, това означава, че вие започвате да осъзнавате, защо мислите и чувствате по определен начин. А това е първа крачка към промяната.

2 Чувство на ‘изгубеност’ и безцелност– В действителност, чувството, че сте изгубени се явява признак за това, че сте започнали да присъствате в собствения си живот повече. Живеете по-малко в спомените и мисли за бъдещето и повече – в настоящето. Докато не свикнете с това усещане, ще имате усещането, че сте се отклонили от пътя. Важно е да не забравяте – в действителност е точно обратното.

3 Замъгленост на лявото кълбо на мозъка – Използвайки по-често дясното полукълбо ( разчитайки повече на интуиацията и емоциите), може да ви се стори, че функциите на лявото са започнали да губят своето значение. Изведнъж, неща като концентрация, организираност, запомняне на малки детайли започват да ви се струват по-сложни.

Емоциите започват да се проявяват тогава, когато те „решат“, че искат да бъдат зачетени. Нашата задача е да спрем да им се противопоставяме и да се борим с тях. За да получим власт над тях, най-добре е да ги осъзнаем.

4 Нарушение на режима на съня – Ще спите много повече или по-малко от обичайното, ще се будите посред нощ, защото не може да спрете да мислите за нещо. Ще се усещате или презаредени с енергия или напълно изтощени.

5 Ще се случват събития, променящи изцяло обичайния ви ритъм на живот– Внезапно ще ви се наложи да смените жилище, да се разведете, ще загубите работата си, ще оберат автомобила ви и т.н.

6 Силна нужда от това да бъдете сам – В даден момент ще се разочаровате от идеята да прекарвате всеки уикенд с приятели. Чуждите проблеми започват да ви натоварват повече, отколкото да ви вълнуват.

7 Емоционални, ярки сънища, които помните почти винаги до най-малки детайли – Ако сънят е общуването на подсъзнанието с вас самите (или проекция на опита ви), то със сигурност, вашето се опитва да ви каже нещо.

8 Приятелите ви стават по-малко – Все повече ви става дискомфортно в обкръжението на негативно настроени приятели. Най-големият проблем при тези хора е, че много често те самите не осъзнават собствения си песимизъм, а е някак си некомфортно да им го кажете. Именно затова постепенно започвате да ги игнорирате.

Очаквайте останалите 7 усещания с усещане за нетърпение:)

Прочети повече: 

Знаеш ли как да се концентрираш

Как да работя по-малко, но по-продуктивно

Как да забъркате 5 лесни рецепти за продуктивност

Ако този материал ви е харесал и е бил от полза, ще се радваме да го споделите в най-посещаваната ви социалната мрежа по-долу.

превод от руски език: Анна Атанасова

Източник: http://sobiratelzvezd.ru/15-nepriyatnyx-oshhushhenij-na-samom-dele-ukazyvayushhix-chto-vy-na-pravilnom-puti/

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

По-мъдри. По-успешни. Мислещи.

Мисъл на месеца

 

"Ние сами пишем книгата на живота си. Когато разказваме историята си сами, имаме личното право да поставим финала, който искаме"

Малки стъпки – големи резултати