Десет причини да се усмихнеш

10 причини да се усмихнеш
Научи се да намираш щастието в малките неща. Просто се усмихни! Или десет добри причини усмивката никога да не слиза от лицето ти:

1 Много смешно! Учените потвърждават – децата се смеят средно по 400 пъти на ден, за сметка на това възрастните го правят едва по шест пъти. Хммм…

2 Смей се. Шумно. Силният смях кара тялото ни да употреби над 100 мускула по него. Едва 17 от тях са по лицето.

3Смях вместо фитнес. Смехът в рамките на 2 минути е също толкова добър и здравословен за тялото ти, както и джогинг от 20 минути например. Не можеш да спреш да се смееш? Още по-добре. Десет минути постоянен смях изгаря 50 калории.

4 Смехът е най-доброто лекарство. Майтапът настрана, но смехът наистина е полезен и укрепва имунната ти система. Той бори хормона на стреса, а мозъкът и белите ти дробове получават допълнително кислород от него. Едновременно с това смехът освобождава ендорфини и допамин в организма ти – също като секса.

5 Който се смее първи, се смее най-добре. Говорейки за секс – интензивния смях предизвиква същата еуфория като секса при повечето жени. Чрез него и вибрациите, които създава в белите дробове, трахеята, диафрагмата и част от другите вътрешни органи биват масажирани приятно. Това спомага за по-доброто кръвообращение и стимулира мускулите на корема.

6 Обичам мъже с чувство за хумор И ние! Според едно проучване на европейски сайт, чувството за хумор е толкова важно при намирането на подходящ партньор, колкото и образованието. Според същият сайт 91% от анкетираните жените и 88% от мъжете, искат партньор, който да ги разсмива.

7 Да си го кажем направо! Според британския психолог д-р Дейвид Луис, едва 20% от нещата, които ни разсмиват се дължат на казана шега. Извън външните симулации като гъделичкане, нещата, които ни разсмиват най-много са смешните ситуации и злорадството.

8 Магическият момент. Вярваш или не, но да се усмихваш просто така те кара да се чувстваш по-щастлива, поне в дадения момент, отколкото те карат да си секса, шоколада и парите. Така твърди британския психолог д-р Дейвид Луис.

9 Да пукнеш от смях. Британският психолог Ричард Уисман решава да открие най-популярния виц в света. За целта пуска в интернет 40 000 вица и ги разпространява на 500 000 души от 70 страни, за да ги прочетат и да гласуват за най-смешния. Победителят изненадва дори и него. Ето го и вица: ”Двама ловци се разхождат в гората. Изведнъж единият припада. Първият веднага звъни на линейка: ”Ало, мисля, че приятелят ми е мъртъв! Какво да направя?” От Бърза помощ отговарят: ”Запазете спокойствие, господине. Първо трябва да се уверите, че наистина е умрял!” Чува се изстрел. Ловецът: ”Готово. А сега какво?”

10 Това изобщо не е смешно. Според проучване на сайта badoo.com най-смешните хора в света са американците. Тяхното чувство за хумор е най-популярно и се разбира от най-много хора. Българите се нареждат някъде след англичаните, а на последно място са германците. Според проучването те са една от най-скучните и несмешни нации.

авт. Зузи Аспарухова

Similar posts
  • С какво се храни нашият моз...ЕНЕРГИЯ ЗА УМА (Част 2) продължение от С какво се храни нашият мозък?  – Част 1 Колко лесно успяваме да се събудим сутрин? А колко често посягаме към чашата с кафе? Това ли е най-добрият начин да задвижим мисълта си, да запазим концентрация и да се тонизираме в течение на деня? Ефектът на кафето и [...]
  • С какво се храни нашият моз...ЕНЕРГИЯ ЗА УМА (Част 1) Колко лесно успяваме да се събудим сутрин? А колко често посягаме към чашата с кафе? Това ли е най-добрият начин да задвижим мисълта си, да запазим концентрация и да се тонизираме в течение на деня? Ефектът на кафето и енергийните напитки е краткотраен, а забързаното ни ежедневие не спира и [...]

По-мъдри. По-успешни. Мислещи.

Мисъл на месеца

 

"Ние сами пишем книгата на живота си. Когато разказваме историята си сами, имаме личното право да поставим финала, който искаме"

Малки стъпки – големи резултати