Какво да НЕправиш, когато мислиш за бебе

наръчник за бъдещи родители

Какво да НЕправиш, когато мислиш за бебе..

Лекарите са категорични, че когато една жена иска да забременее, е добре два-три месеца по-рано да подготви тялото си за предстоящото зачеване.

Минава ли ти през ума мисълта да имаш дете… в не толкова далечно бъдеще? Има някои неща, които е добре да направиш за тялото си в месеците преди забременяването и неща, които задължително следва да избягваш.

5 причини, които може би ти пречат да забременееш

1 Лекарствата –  приемът на някои лекарства оказва сериозно влияние върху възможността да забременееш. при това не говорим само за хормоналните лекарства, а и за голяма част от антибиотиците и силно противовъзпалителните лекарства. добрата новина обаче е, че щом спреш приема на въпросните медикаменти, възможността за забременяване се възстановява.

2 Прекаляването с кафето  – много честата консумация на кафе и кофеин може да стане причина за проблемното забременяване. затова намали кафето, черния чай и колата.

3 Възрастта  – ако на 20 години тялото ти има по 10 овулации на година, то на 40 те вече са 2. критични се водят годините между 32 и 35, когато тялото се подготвя за менопаузата.

4 Цигарите и алкохола  – трябва ли да обясняваме защо? вредните навици като пиене на твърд концентрат и пушенето могат да забавят забременяването или да увеличат възможността то да не се случи изобщо. най-важното тук е, че това правило важи и за двата пола. ако партньорът ти пие или пуши прекалено, също може да имате проблеми със зачеването.

5 Килограмите  – наднорменото или прекалено ниското тегло са една от причините за трудно забременяване, защото объркват хормоналния баланс в тялото ти. не е лошо да си направиш тест за измерване на мазнините в тялото – и ги дръж в норма, докато заченеш.

Неудобните въпроси:

Задължителното за едно забременяване по естествен път си остава… сексът, разбира се! Практикувай го често и усърдно!

За повече малки рецепти, Какво да НАправиш, когато мислиш за бебе, прочети Наръчник за бъдещи родители

авт. Зузи Аспарухова

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

По-мъдри. По-успешни. Мислещи.

Мисъл на месеца

 

"Ние сами пишем книгата на живота си. Когато разказваме историята си сами, имаме личното право да поставим финала, който искаме"

Малки стъпки – големи резултати